30 Haz Paz
|Beykoz
Mutfağa İlk Adım Aşçılık
Konusunda uzman profesyonel eğitmen şefler tarafından hazırlanan program kapsamında temel kesim teknikleri, pişirme teknikleri, kümes hayvanları, dana, kuzu, balık ve deniz ürünleri, baklagiller ve tahıllar, temel ekmekçilik ve pastacılık yer almaktadır.
Saat ve Yer
30 Haz 2019 19:00
Beykoz, Beykoz/Istanbul, Turkey
Etkinlik Hakkında
Neler Öğreneceksiniz? 1. Ders/ 19 Haziran 2019 Çarşamba Temel Kesim Teknikleri: Brunoise – Julienne – Chiffonade
Pişirme Teknikleri: Kuru Pişirme – Sote/Stir-fry – Izgara/Broil – Fırın/Roasting Kızartma – Islak Pişirme – Tıkırdatma – Poşeleme – Buharda Pişirme – Kombinasyon Pişirme – Yahni- Braising
Reçeteler
-Minestrone
-Patates püresi
-Izgara tavuk
-Sebze suyu 2. Ders / 24 Haziran 2019 Pazartesi
Tavuklar: Tavuk Açma Teknikleri – Tavuk Suyu – Tavuk Pişirme Teknikleri
Reçeteler
-Pollo picatta milanese
-Tavuk schnitzel
-Tavuk suyu 3. Ders / 26 Haziran 2019 Çarşamba
Kırmızı Etler: Bonfile Açma ve Pişirme – Mühürleme ve Basting Kaburga – Braising – Antrikot
Reçeteler
-Pepper steak
-Cafe de Paris soslu antrikot
-Kırmızı soğan reçeli
-Dana kaburga yahni (Demo) 4. Ders / 01 Temmuz 2019 Pazartesi
Kuzu: Kuzu But Açma ve Pişirme – Kuzu Pirzola
Reçeteler
-Kuzu Navarin
-Kuzu persillade
-Kaplama Kuzu tandır(Demo)
5. Ders / 03 Temmuz 2019 Çarşamba
Balık
Reçeteler
-Sote levrek, chimichurri ile
-Chimichurri sos(Demo)
-Levrek marine
-Gambas al ajillo 6. Ders / 08 Temmuz 2019 Pazartesi
Makarnalar
Reçeteler
-Taze makarna hamuru
-Risotto alla parmigiana
-Labne dolgulu adaçaylı angelotti 7. Ders /10 Temmuz 2019 Çarşamba
Ekmekler
Reçeteler
-Foccacia
-Hamburger Ekmeği
-Baget/Epi 8.Ders / 17 Temmuz 2019 Çarşamba
Tatlılar
Reçeteler
-Çilekli panna cotta
-Vişneli cheesecake
-Yoğun çikolatalı kek